Unitat Funcional Patologia de columna

Les malalties del raquis són sens dubte una de les més freqüents en el nostre àmbit. El seu símptoma principal ,”el mal d'esquena”,  és un dels motius més freqüents de preocupació, ansietat i malestar en la població. A més,  esgota moltíssims recursos al sistema sanitari i causa moltes baixes i incapacitats laborals permanents.   

Són la primera causa de dolor crònic i ocupen la majoria de les consultes de la Unitat del Dolor. 

Durant els últims anys, l'evolució  dels coneixements vers la patologia de la columna  ens ha permès  oferir un millor tractament i optimització terapèutica, però de vegades una actuació individual no valora el malalt de manera global. És per això que hem creat la  “Unitat Funcional de Columna“.

columna 1

L'Organització com a “Unitat Funcional”, permet tant gestionar i homogeneïtzar el procés, com unificar els criteris, coneixements i tècniques entre les diferents especialitats. Això ens aportarà un plus important en el diagnòstic i per suposat la màxima qualitat i seguretat al malat.

 

Un equip permanent format per un metge Anestesiòleg especialista en Dolor, un Traumatòleg cirurgià ortopèdic de Columna, un metge Rehabilitador, una metgessa Reumatòloga, una infermera especialitzada, una administrativa gestora  i un metge responsable coordinador, seran el nucli central d'aquesta nova Unitat.   

 

A més, en sessions extraordinàries, un Psicòleg, un Farmacèutic i un representant del servei de Qualitat, donaran també el seu suport.

 

El nostre objectiu és oferir als pacients l'actuació  especialitzada més adequada a la seva patologia i amb la mínima demora possible. Això permetrà estalviar viatges, visites i proves innecessàries que agilitzaran el seu tractament.

columna 2

També hem creat una ”Unitat de Tractament Ràpid del Dolor” a fi de resoldre aquells casos més greus i urgents.  Hem ampliat les consultes externes i hem incorporat nous tractaments per oferir les últimes novetats contrastades.

 

Confiem que aquest esforç de “tothom“  sigui un gran avanç per a “tothom“.

Consorci Sanitari de l’Anoia · Hospital d’Igualada
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Nou codi tipus   logo xarxa
Data última actualització: 16/01/2019