Unitat Funcional del Peu Diabètic

El peu diabètic és la ulceració, infecció o destrucció de teixits profunds del peu relacionats amb alteracions neurològiques i diferents graus de malaltia vascular perifèrica que afecta a pacients amb diabetis mellitus no correctament tractada. Afecta tremendament la qualitat de vida dels pacients i pot arribar a provocar amputacions.

Les Unitats multidisciplinars permeten que diferents especialistes que intervenen en una malaltia, puguin abordar conjuntament els malalts, aportant les diferents visions i posant en comú el millor tractament per a cada pacient.

En aquest sentit, el Consorci Sanitari de l'Anoia va crear, al Setembre del 2015, la Unitat del peu diabètic amb l'objectiu de millorar l'atenció a aquests pacients i reduir el nombre d'amputacions i l'aparició de noves nafres, reduint també el nombre d'ingressos i l'estada hospitalària. La unitat està formada per un cirurgià ortopèdic, coordinador de la Unitat, una metgessa de medicina interna i infeccions, una infermera especialitzada en cures, un podòleg i dos cirurgians vasculars. En aquest temps, encara no fa un any, s'ha vist reduït l'índex d'amputacions en un 36%. Tanmateix, s'han reduït els ingressos mensuals per complicacions en peus en pacients diabètics en un 24%. La Unitat es troba en fase d'implementació i per això actualment treballa en la implicació de l'Atenció Primària pel que fa a la creació d'un sistema d'estratificació (establiment de les diferents etapes) de risc i derivació de pacients per avançar-se el màxim possible a la malaltia. 

 

Consorci Sanitari de l’Anoia · Hospital d’Igualada
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Nou codi tipus   logo xarxa
Data última actualització: 16/01/2019