Exercicis de l'espatlla

Relaxació global de les espatlles

Posició inicial: assegut, els braços relaxats, les mans reposant sobre les cuixes. Comencem amb una espatlla iniciant un moviment cap el darrera, a baix cap el davant i a dalt. La suma de tots els moviments forma un cercle imaginari. Repetim el moviment unes 15 vegades i ho repetim a l'altra espatlla.

9341
(clica sobre la imatge per veure el vídeo)

 

Estiraments d'espatlles


Posició inicial: Assegut en una cadira amb recolzament d'esquena ens col·loquem ben al fons del seient. Amb les dues mans subjectem amb suavitat un bastó de fusta que inicialment descansa sobre les cuixes. Elevem els braços lentament i anem passant el bastó per sobre el cap, sense tocar-lo ni inclinar el coll, formant un cercle ampli fins tocar amb el bastó a nivell de les espatlles pel cantó de l'esquena. Ens mantenim uns dos o tres segons en aquesta posició. Realitzar el moviment contrari per tornar a la posició original. Repetir tota operació de 5-8 vegades.

9342
 (clica sobre la imatge per veure el vídeo)

 

Estiraments dels músculs de l'avantbraç


Posició inicial: braç estirat. No és necessari mantenir el braç molt amunt. És igualment efectiu al nivell del tòrax. Anirem canviant el sentit de la mà cap a dalt de manera de "STOP" o cap baix i doblegant els dits. Manternir de 5-10 segons i ho repetim 5 vegades de cada manera. 

9348
 (clica sobre la imatge per veure el vídeo)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consorci Sanitari de l’Anoia · Hospital d’Igualada
Av. Catalunya, 11 · 08700 · Igualada · Barcelona · T. 938 075 500
   Nou codi tipus   logo xarxa
Data śltima actualització: 16/01/2019